Werving en selectie

Als leidinggevende wilt u werknemers in dienst hebben die passen bij de visie en werkwijze van uw organisatie. Het selecteren van de juiste kandidaten kan daardoor een uitdaging zijn waar u dan ook veel tijd en energie aan kwijt kunt zijn. Hoe zorgt u ervoor dat u op efficiënte wijze de juiste kandidaten aantrekt en uitnodigt voor een persoonlijk gesprek en hieruit uiteindelijk de geschikte kandidaat selecteert?

Inhoudelijk

Heikens Human Capital geeft tijdens deze training de vaardigheden om de juiste kandidaat te selecteren voor uw vacature. Hierbij zullen we u inzichten geven welke onderdelen wel of niet van belang zijn en waar u op moet letten tijdens de gehele procedure. Ook bespreken wij met u wat er van u verwacht wordt en wat u van uw kandidaten mag verwachten.

Doelstelling

Met als resultaat dat u het gehele proces, vanaf het opstellen van de vacature tot het aanbieden van een contract, vakkundig en effectief kunt afhandelen. U kunt op basis van een cv en brief de meest passende kandidaten selecteren. Daarnaast bent u in staat om tijdens de sollicitatiegesprekken dusdanig uw vragen stellen dat de meest geschikte kandidaat door u geselecteerd kan worden. Ook bent u in staat om een passend arbeidscontract af te stemmen met de door u geselecteerde kandidaat.

Deze training is zowel bedoeld voor beginnend leidinggevenden, als voor ervaren leidinggevenden en HR-medewerkers.