Werving & Selectie

Het vinden van de juiste kandidaten voor openstaande vacatures.

Wat is werving en selectie?

1. Werving: Werving verwijst naar het proces van het aantrekken van geschikte kandidaten om openstaande functies binnen een organisatie te vervullen. Dit omvat activiteiten zoals het opstellen van vacatures, het plaatsen van advertenties, het gebruik van online platforms, en het proactief zoeken naar potentiële kandidaten. Het doel van werving is het creëren van een pool van gekwalificeerde kandidaten die de vaardigheden en ervaring hebben die nodig zijn voor de openstaande functies. 2. Selectie: Selectie is het proces waarbij uit de pool van potentiële kandidaten de meest geschikte persoon wordt gekozen voor een specifieke functie. Dit omvat activiteiten zoals het beoordelen van sollicitatiebrieven en cv's, het uitvoeren van sollicitatiegesprekken, het afnemen van assessments en het checken van referenties. Het doel van selectie is het identificeren van kandidaten die niet alleen de vereiste kwalificaties en vaardigheden hebben, maar ook passen bij de organisatiecultuur en doelen. In het algemeen is werving gericht op het aantrekken van geschikte kandidaten, terwijl selectie gericht is op het kiezen van de juiste kandidaat voor een specifieke functie. Samen vormen deze processen het personeelswervings- en selectieproces, waarbij de organisatie streeft naar het aantrekken van getalenteerde individuen die een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan het succes van de organisatie.

Onze
aanpak

Heikens Human Capital heeft de ervaring en expertise in huis om u te begeleiden bij het selecteren van de juiste kandidaat voor uw vacature. Wij kunnen u in het gehele proces, vanaf het opstellen van de vacature tot het aanbieden van een contract, vakkundig en effectief ondersteunen.

Wij kunnen u ondersteunen in elke fase van de werving en selectie procedure, zoals;

  • Opstellen/bepalen van functieprofiel
  • Opstellen van vacature
  • Adverteren van vacature
  • (Voor)selectie passende kandidaten
  • Adviseren/begeleiden/uitvoeren van sollicitatiegesprekken
  • Sparringpartner voor het bepalen van de geschikte kandidaat
  • Communicatie afwijzing van niet succesvolle kandidaten
  • Opstellen arbeidscontract

Het is voor u als opdrachtgever hierdoor ook mogelijk om zelf te bepalen in welke fase u gebruik wilt maken van onze diensten.
Afhankelijk van uw behoefte hebben wij een adviserende, begeleidende of uitvoerende rol.